"Hét programma voor CO2"

J. van Huizen Groenvoorzieningen is sinds 2015 gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder. In de aanloop naar de certificering zochten we een partij met kennis van CO2 én onze branche. Dit bleek niet eenvoudig. Veel mensen weten wel wat van CO2, maar niet het fijne ervan. Terwijl dat voor de certificering wel nodig is.

Toen kwamen we in contact met Leo Smit van SmartTrackers. Hij zit echt middenin de materie. Ook zijn gevoel voor ons vakgebied is perfect! We vroegen hem om advies, met name voor opzet van de ketenanalyse. Hij kwam met concrete praktijkvoorbeelden en samen hebben we een heldere ketenanalyse gerealiseerd. Helder en duidelijk. In 2016 zijn we gecertificeerd voor trede 5.

Groot voordeel van SmartTrackers is dat alles in één applicatie is ondergebracht. De gegevens staan in de cloud, dus je kunt ze overal bijwerken. De resultaten van aanpassingen zijn direct inzichtelijk.

Het programma werkt eenvoudig en produceert heldere rapportages. Ook onze certificerende instantie is er lovend over. Onze auditor heeft een gastaccount en kan hiermee onze CO2-boekhouding bekijken. Geen gezoek meer in allerlei bestanden of papieren. Gewoon alles samen in 1 applicatie. Ook het supportteam van SmartTrackers en de begeleiding door Leo is echt goed. Korte lijnen, snelle reactie.

Arie Nieuwenhuis, CO2 Administratie
J. van Huizen Groenvoorzieningen