“Een gebruiksvriendelijk middel om onze CO2-uitstoot heel snel inzichtelijk te maken”

Groothuis Bouwgroep vindt het belangrijk om de CO2-impact die wij hebben – o.a. met ons kantoor, ketenpark, de kilometers die wij rijden en het materieel dat wij gebruiken – blijvend te verminderen. Maar dat kun je pas doen als je eerst weet hoe groot die impact werkelijk is. Daarom hebben we de afgelopen periode hard gewerkt om dit inzichtelijk te maken.

Hierbij hebben we ons tevens gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder. Om ons heen zagen we namelijk bij opdrachtgevers en collega-aannemers dat certificering duidelijk toegevoegde waarde heeft. Het is zelfs niet ondenkbaar dat Groothuis in de toekomst niet meer zou kunnen inschrijven op een opdracht, als we niet gecertificeerd zouden zijn.

Mede dankzij de inzet van vele collega’s hebben we onlangs trede 3 op de CO2-Prestatieladder behaald. Dit hebben we gedaan aan de hand van SmartTrackers: een gebruiksvriendelijk middel om onze CO2-uitstoot heel snel inzichtelijk te maken.

Tijdens het certificeringstraject hebben wij ervoor gekozen om ons door SmartTrackers te laten begeleiden. Dit betekende dat we training en begeleiding kregen bij het invullen en interpreteren van de verschillende onderdelen van de tooling. Dat was heel handig!

Marc Klaver, Innovatie Manager Groothuis Bouwgroep