Ons verhaal

Van start-up naar marktleider: van CO2Management naar SmartTrackers
2009

Na de lancering van de CO2-Prestatieladder beginnen overal in Nederland bouwbedrijven hun CO2-uitstoot in kaart te brengen. Maar hoe doe je dat op een slimme en betrouwbare manier?

2010

Ingenieur Leo Smit introduceert CO2Management: een online stuursysteem waarmee bedrijven doelgericht hun CO2-uitstoot kunnen terugdringen.

2011

Steeds meer bedrijven ontdekken dat CO2Management een uitstekend alternatief is voor de dure en complexe software die ze voorheen gebruikten. En al helemaal voor klassieke spreadsheets zoals Excel.

2012

CO2Management sluit een strategisch partnership met de Climate Neutral Group (CNG). Klanten van CNG krijgen toegang tot SmartTrackers en kunnen daardoor hun CO2-footprint veel beter inzichtelijk maken.

2011-2016

CO2Management groeit uit tot marktleider en wordt sterk doorontwikkeld. Onze developers investeren tienduizenden uren in verbetering en uitbreiding van de applicatie. Behalve aan de CO2-Prestatieladder kunnen bedrijven met CO2Management nu ook aan vele andere MVO- en ISO-normen voldoen.

2015

CO2Management gaat samenwerken met de internationale duurzaamheidsconsultants van CO2logic, gevestigd te Brussel. Meerdere relaties van CO2logic nemen SmartTrackers in gebruik, waaronder het Vlaams Parlement.

2017

Omdat de applicatie inmiddels veel meer kan dan alleen het managen van CO2, wordt CO2Management omgedoopt tot SmartTrackers. Deze nieuwe naam dekt beter de lading voor wat de applicatie nu is: het beste en meest volledige systeem voor alle metingen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en CO2.

2018

SmartTrackers start de Club van 49: een slagvaardig en optimistisch initiatief voor alle bedrijven die hun CO2-footprint met 49% willen reduceren, mét onze hulp. Leden komen meerdere keren per jaar bijeen om hun vragen en successen met elkaar te delen.

2019

smarttrackers assessmentsSmartTrackers presenteert SmartTrackers Assessments: een innovatieve oplossing voor de vele assessments waaraan organisaties moeten voldoen. Met deze slimme tool kunnen zij makkelijk assessments uitvoeren, interne audits houden én hun assessments extern laten toetsen. Drie vliegen in één klap dus: een functionaliteit die nog in geen enkele andere applicatie wordt aangeboden. Lees meer