Gratis workshop: hoe krijg ik stakeholders in beweging voor CO2-reductie?

Hoe vergroot u het draagvlak voor CO2-reductie? Hoe kunt u uw collega’s overtuigen, enthousiasmeren en activeren? En hoe neemt u hun zorgen en twijfels weg?

Met deze vragen gaan we op 28 november aan de slag, in een speciale workshop van de Club van 49 bij Kamps de Wild (Royal Reesink).

Donderdag 28 november 2019
10.00 – 14.00 uur
Edisonstraat 10, Zevenaar route

Voor wie

MT-leden, duurzaamheidsmanagers, KAM-coördinatoren, QHSE-managers en andere geinteresseerden.

Kosten

Deelname is gratis voor alle organisaties met een SmartTrackers-abonnement. Wordt u vervolgens lid van de Club van 49, dan betaalt u voor uw lidmaatschap een vrijwillige bijdrage. Lees meer

JA, IK DOE MEE AAN DEZE WORKSHOP

Programma

10.00 uur Opening door John Arts, Projectleider Logistiek & Facilities van Royal Reesink.

10.15 uur Workshop Hoe krijg ik stakeholders in beweging voor CO2-reductie? door Leontine Gast, voormalig MVO-manager bij Albert Heijn, bedenker van het label AH Biologisch (lees hier hoe dat ging) en oprichter van strategiebureau The Terrace.

In deze workshop verdiept u zich eerst in uw doelgroepen. Wat zijn hun limiting beliefs, waar hebben ze behoefte aan? Vervolgens kijkt u nadrukkelijk naar potentiële oplossingen. Is het bijvoorbeeld nodig om een ROI vast te stellen, de stakeholder value te definiëren of de CO2-impact beter zichtbaar te maken? Of is er juist een luchtige aanpak nodig om gedragsverandering in te zetten? Be prepared to start tomorrow, want na afloop van de workshop weet u direct hoe u verder moet.

12.30 uur Lunch

13.15 uur Presentatie door Wim van Zomeren, HSSE Officer bij Pon Logistics en Pon Facilities, over de CO2-neutrale strategie van Pon Holdings, de manier waarop hierover wordt gecommuniceerd en het omgaan met weerstand.

14.00 uur Mogelijkheid tot napraten

14.30 uur Einde

JA, IK MELD ME AAN

Meer weten over de Club van 49?

Zie clubvan49.nl of neem contact op met Koen-Machiel van de Wetering: 06-18953086/ koen-machiel@smarttrackers.nl.