Zet met SmartTrackers de volgende stap op de CO2-Prestatieladder

SmartTrackers is dé applicatie om uw CO2-uitstoot te berekenen, te registreren en terug te dringen. En dus bij uitstek ook geschikt om uw organisatie te certificeren voor de CO2-Prestatieladder. Hoe het werkt? Vraag nu onze gratis demo aan

Over de CO2-Prestatieladder

logo co2-prestatieladderRuim 150 opdrachtgevers (waaronder Rijkswaterstaat, ProRail en diverse ministeries, gemeenten en provincies) gebruiken de CO2-Prestatieladder als gunningscriterium bij aanbestedingen.

Op dit moment zijn er ruim 1.100 bedrijven gecertificeerd. Daarmee is de ladder het meest succesvolle hulpmiddel voor duurzaam inkopen. De volledigheid van het instrument blijkt ook uit het feit dat certificering leidt tot vrijstelling voor de Europese energie-richtlijn EED.

Deze vrijstelling en het voordeel bij aanbestedingen zijn belangrijke redenen voor certificering. Bovendien laat u met een professionele CO2-boekhouding zien hoe u bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De essentie: weten waar u staat

logo co2-prestatieladderHet lastige van de meeste serieuze normen is dat ze al snel complex worden. De essentie van de CO2-Prestatieladder is echter eenvoudig. U wilt weten waar u staat door een CO2-footprint op te stellen, u maakt analyses van de beste besparingskansen en u laat de directie hierover een besluit nemen. Dat proces herhaalt u vervolgens steeds opnieuw.

Op niveau 4 en 5 stelt de CO2-Prestatieladder aanvullende eisen, zoals een analyse van uw bedrijfskolom. Maar ook hier is het doel: continu verbeteren.

Optimale ondersteuning door SmartTrackers

Door dit verbeterproces slim te ondersteunen, brengt SmartTrackers de CO2-Prestatieladder terug tot de essentie. Dankzij onze automatische berekeningen en rapportages verdwaalt u niet in het reglement en kunt u zich focussen op de kern. En komt u er toch even niet uit? Geen probleem: SmartTrackers zorgt altijd dat u verder kunt. Bel of mail ons en we helpen u graag op weg!

Meer inzicht in uw CO2-emissies met SmartTrackers Measurements