Nieuwe functionaliteit in SmartTrackers Measurements: bereken eenvoudige terugverdientijd

SmartTrackers Measurements heeft een nieuwe functionaliteit: u kunt nu bij maatregelen op basis van een opgegeven investering de eenvoudige terugverdientijd bepalen.

De terugverdientijd wordt berekend door de totale investering te delen door de financiële besparing op directe energiekosten. Deze berekening wordt veelal gebruikt om tot een snel financieel beslismodel te komen en vormt tevens de basis voor de Energiebesparingsplicht.

Let op: een terugverdientijd langer dan 5 jaar hoeft geen reden te zijn om de maatregel niet uit te voeren, ook al valt dit buiten de eisen van de Wet milieubeheer. Vaak heeft de ingezette vernieuwing diverse extra (financiële) voordelen en kan de gestelde CO2-doelstelling ertoe leiden dat er meer maatregelen moeten worden uitgevoerd met een langere terugverdientijd.

Zelf de terugverdientijd berekenen?

Klik dan hier voor meer informatie in onze handleiding.

Meer weten?

Wilt u veel tijd besparen met onze geautomatiseerde rapporttemplates? En beter gebruik maken van handige filterfuncties? Bekijk dan dit gratis webinar: Grafieken en rapporten in SmartTrackers Measurements.

foto Leo Smit

Vragen?

Neem contact op met Leo Smit
06-51372712
leo@smarttrackers.nl